Månuppgång över Ängelholm

Dagen efter blodmånen tog jag mig en tur ut mot Arild till. Egentligen var syftet att fotografera några värn och få hem några björnbär, men det blev knappt någonting med det alls. I stället blev det sälfotografering. På väg hemåt vände jag mig om och fick se månen resa sig över Ängelholm och Skälderviken. Troligen är det Björkhagen som syns precis under månen. Bilden nedan visar appen Sun Surveyor som man i efterhand kan kontrollera var månen stod vid ett visst tillfälle.

I went to Arild the day after the Blood moon. I actually wanted to take some bunker pictures and to get some blackberries with me home. Well, that plan didn’t last long. Instead I got some seal pictures.

Behind me on my way back I could see the moon rise on the other side of the water at Ängelholm and Skälderviken. I think the name of the village underneath the moon is Björkhagen. The picture here under shows Sun Surveyor. An app that is very convenient to show the Moon’s and the Sun’s position during a certain time and date.

sun-surveyor

 

Ett svar på ”Månuppgång över Ängelholm”

  1. sv. Ja, så var det nog! Dock var jag uppe var timme och tyckte inte att det var något speciellt. Hoppas på bättre chanser då blodmånen kommer tillbaka, år 2033 om jag inte minns fel.

    Jätte fin kontrast mellan månen och himlen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *