Solnedgång över Ängelholm

IMG_9127

En kollega till mig frågade mig efter att ha sett bilden från Råbocka om det var bildmanipulering alltihop. Mitt svar var att den största anledningen till att färgerna blev så mycket mustigare och bättre var faktiskt det halvtonade filtrets förtjänst. På bilden ovan som jag fotograferade igår gjorde det halvtonade filtret underverk. Jag satte det litet för långt ned när jag fotograferade. Det syns på de mörka hustaken, men jag tycker det är förlåtande i bilden som sådan.

Tänk den dagen när halvtonade gråfilter kommer ut till kameratelefoner, om det inte redan finns. Då kanske man med en kameramobil äntligen kan fånga en fin solnedgång med mobilen utan att ha en fotografs övriga utrustning.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *