Hovs Hallar

img_IMG_1949

Det blev en tur ut till Hovs Hallar nu på kvällskvisten. Hovs Hallar måste vara en av de mer populära fotoplatser som finns för fotografer. Det finns gott om klipper, alltid en solnedgång och en tillgänglighet med bil bara 100 meter ifrån. Jag observerade även två andra fotografer på håll, fullt upptagna med att fotografera.

Mitt mål var dock inte bilden ovan utan snarare se till att öva mig på blixtfotografering. Igår hemma hos en kompis träffade jag på en annan fotograf som berättade om sina studioblixtar, Elinchrom. Ett dyrt och tydligen bra märke, men speciell mobil är man inte. Ska man bära med sig dem behöver man även ett elverk eller ett större batteri på några kilo. Man kan då fråga sig hur ofta på ett år man impulsfotograferar med blixtar utomhus? Noll gånger gissar jag på. Speciellt då jag helt valde bort att från bilen bära med mig stativen till mina småblixtar.

Nä, något jag lärt mig under årens lopp är att inte bära med mer än nödvändigt. (Ett 70-200/2,8 IS är förresten en sådan pryl som är ett nödvändigt ont för ryggen.) Med enbart tre speedlites lyckades jag lysa upp ett värn från Skånelinjen fullt tillräckligt. Begränsningen med mina batteridrivna småblixtar är förstås att jag inte har en chans mot solens motljus mitt på dagen, men framåt kvällen är de absolut att räkna med. Det är även när solen står som lägst som det blir intressant att vara fotograf och att fotografera kvällsljuset.

Hur bilderna med mina speedlites och värnet blev visar jag under söndagen eller måndagen. Klockan är nämligen på tok för sen för att gå händelsen i förväg.

3 svar på ”Hovs Hallar”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *