4 svar på ”Dagens bild”

  1. Den här bilden är helt enkelt magisk! HDR-foton vore grymt roligt att fota, men har inte riktigt förstått tekniken bakom sådana foton än. (ler) Men det kommer säkert med tiden! Måste definitivt öva mig lite på landskapsfotografering, känner jag.

    1. Finns enligt mig två sätt att ta en bra landskapsbild när ljusskillnaderna mellan himmel och mark är för stor, och det är antingen flera exponeringar eller via graduerat gråfilter. Gråfiltret blir dock problematiskt när man har en bruten terräng. Rak och fin horisont fungerar den däremot ypperligt för.
      Nackdelen med att lägga ihop flera exponeringar är att motivet kan röra sig under tiden vilket leder till spökbilder. Att fota en storm via HDR-teknik är inte att rekommendera.

      /Peter Wemmert

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *