Medeltidsfestival i Australien bannlyser DSLR

Abbey Medieval Festival i Australien gick på Facebook ut med att förbjuda besökare från att medföra DSLR, d.v.s. digitala spegelreflexkameror. De flesta stora kameratillverkare har de senaste åren upphört med att tillverka sådana kameror och helt övergått till spegellösa, exempelvis Canon EOS R5.

Mobiltelefonkameror är uttryckligen tillåtna. Med ett förbud för enbart digitala spegelreflexkameror öppnar man i stället för andra kameror, såsom  spegelreflexkameran Canon EOS 3 från 1998, mätsökarkameran Canon L1 från 1957 eller Polaroidkameror.

En av orsakerna sägs vara att fotografer sålt bilder. En annan att fotografer klagat på staket som varit i vägen.

Hur som helst verkar det ha blivit en ordentlig fnurra på tråden för Abbey Medieval Festival att reda ut.

Ett klart oklart förtydligande

Abbey Medieval Festival gick senare ut med att det var ett misstag när man skrev digital spegelreflexkameror och uppdaterade med följande kommentar:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *