3 svar på ”Cosplaybild”

 1. Det ser ut som att fotot är taget i studio. Ögonen är underbara! Det var nog det som gjorde att jag först fastnade för dina bilder och bestämde mig för att fortsätta läsa din blogg. Gillar även det faktum att du inte använder dyra programvaror men ändå får ett strålande resultat. Jag har alltid använt Lightroom (nu använder jag version 4) och Photoshop, men det blir mest att jag trixar i Lightroom, gör inte lika mycket i Photoshop längre.

  Svar: tack för dina kommentarer, blir så glad. Och tack för de värdefulla tipsen! Jag kommer definitivt att försöka mig på att fota cosplay, om de inte har något emot att jag fotar dem. (ler) Men Maid Café, de finns i Akihabara, vet du någonting om det stämmer? Jag minns att jag tog en runda i ”Electric Town” och såg några caféer och jag var så fräck att jag frågade om jag kunde fota dem, men de avböjde (väldigt trevliga tjejer, de blev inte alls förgrymmade över att jag frågade dem rakt ut). Nästa gång får jag helt enkelt ladda upp med lite fraser på japanska och se om de känner till några pågående events.

  Hur är det att studera japanska i Japan? Är man studiemedelsberättigad eller måste man inneha en viss ålder för att få åka och studera? Har länge funderat på om jag borde göra det, i några månader i alla fall, men det faktum att jag redan är färdigutbildad socionom och att jag är 27 år gammal och inte har så där jättemånga CSN-poäng kvar har gjort mig lite tveksam. Dessutom har jag betalat tillbaka hela mitt studielån, vilket känns väldigt skönt.

  För att avrunda med en till fråga, vilket objektiv skulle du rekommendera till landskapsfotografering, eller fotografering i städer? Jag blir aldrig riktigt nöjd med de som jag har, men det kanske är ett vidvinkel-objektiv som jag behöver köpa till?

  Ha en fin dag i Sapporo. Hoppas att ni har bättre väder än här i Linköping. (ler)

  1. Bilderna är tagna i allt annat än en studio. Den ovan är från ett konferensrum mot en vägg på nionde våningen.
   Insåg att jag inte behövde Photoshop för den sortens fotografering jag sysslar med. Lightroom och CameraRaw har jag testat, men aldrig vuxit mig fast vid. Så länge jag får tillräckligt bra bilder med Canon Digital Photo Professional och RawTherapee kommer jag fortsätta den vägen.

   Maid Caféer finns i varje stad. De i Akihabara är väl de mest kända. Vill man fota dem får man pröjsa en 100-lapp och dessutom enbart med en polaroidkamera. Surt. Även om du kan några japanska fraser blir kanske det största problemet att förstå vad svaret blir…

   Min skola är väl inte den överdrivet bästa där de hellre följer ett schema än elevernas kunskapsnivåer. Att sätta en taiwanesiska med 8 års japanskastudier tillsammans med en amerikanska som inte kan det japanska alfabetet ens säger en hel del om skolan. Men skolan berättigar studiemedel från CSN och du kan ta tjänstledigt från jobb i ett år utan problem. Är själv 27 år, så det är inga problem. Och ett år från CSN kostar inte så många CSN-poäng. Hör med GoGoNihon. Det var min väg till Japan.

   Nu ser jag inte vilken kamera du har på din profilbild, men det liknar en 5DII. Om så är fallet fungerar ett 17-40/4L bra. Det är dessutom billigt. Ett måste är dock ett graduerat ND-filter om du vill ha bilder som den här.

   Största åskstormen jag någonsin varit med om upplevde jag här, så bra väder vill jag inte påstå att det varit 😉
   /Peter Wemmert

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *