Fotograf rånad vid Ågelsjön

En fotograf skulle söndagen den 17 november vid 19-tiden fotografera vid Ågelsjön norr om Norrköping. Han blev där rånad av tre män. Nedan följer polisanmälan:

Beskrivning av händelsen

”Jag var uppe vid Ågelsjön för att fota natthimlen. När jag kommer tillbaka till parkeringen är det en bil till parkerad med tre personer som står utanför. När de ser mig med kameran och stativet säger de något och går mig till mötes. En visar en kniv och säger på dålig svenska att de vill ha kameran.

När jag inte ger dem kameran blir de aggressiva och viftar och hotar med kniven. En tar tag i kameran och stativet och försöker slita den från mig. När han med kniven trycker kniven mot min mage släpper jag kameran. De tar även mina bilnycklar och kastar in i skogen bredvid parkeringen. De springer sen till sin bil och åker fort därifrån.

Efter cirka 15-20 minuter hittar jag mina bilnycklar och åker därifrån. Bilen var av mörkare färg och kanske Kia, Skoda eller liknande och med utländska skyltar. En av personerna hade någon typ av huvjacka med huvan uppfälld, en hade täckjacka och jeans. Den tredje hann jag inte se så mycket av. En litet äldre och två yngre.”

Stulen kamerautrustning
  • Nikon D810
  • Tamron AF SP 24-70/2.8 Di VC USD
  • Sirui ET 1004
  • SanDisk Extreme SDHC 32 GB UHS-I

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *