Tag snygga flaggbilder

Trött på platta och trista bilder på svenska flaggan? Här kommer några enkla tips.

  • Polarisationsfilter – För att få mustigare och djupare färger är ett polarisationsfilter, även förkortat polfilter, ett bra hjälpmedel. Se till att du har solen 90 grader om dig för att få bäst effekt. Polfilter fungerar bra med teleobjektiv. Med vidvinkelobjektiv kan den blå himmeln bli ojämn i färgen.
  • Stativ – Med ett stativ kan du ha längre slutartider för att få till mer liv och rörelse i flaggan. Bilden högst upp är tagen med 1/25 sekund.
  • Tidpunkt – Se till att du är på rätt plats vid rätt tillfälle. En flagga som belyses bakifrån eller allt för mycket framifrån blir inte lika tilltalande som en som belyses från eller mot vinden. Man får heller inte samma metallskimrande yta om flaggan belyses bakifrån.

Bilden nedan är tagen med kamera på stativ, polarisationsfilter påmonterat men med solen som belyser bakom flaggan. Väven i flaggan syns och man får inte samma metallskimmer som med bilden högst upp som är fotograferad från dess andra sida.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *