Regementets dag 2019 i Revingehed

I dag, den 30 maj 2019, var det regementets dag och totalförsvarets dag på en och samma gång i Revingehed hos Södra skånska regementet, P7. Det var kilometervis med bilkö och det skulle ha varit, med facit i hand, lättare att parkera i Revinge by för att sedan till fots ta sig den sista kilometern till regementet.

Försvarsmakten uppskattade antalet besökare till mellan 22 000 och 25 000 stycken. Mobilmasterna mäktade inte med all nättrafik; att posta selfies på Instagram fick bli ett helt företag.

Hemvärnets musikkårer från Ängelholm och Ystad besökte regementet och uppträdde flertalet gånger. Stridsfordon, stridsvagnar och pansarterrängbilar var för barnen rena rama klätterställningar och mycket populära. Även två helikoptrar som stod utstationerade på fältet drog till sig folk.

För den som önskade kunde man få åka med en tur i en Pansarterrängbil 360 som tog en ett varv ute på fältet.

Framåt eftermiddagen började så huvudnumren då en JAS 39 Gripen gästade regementet genom att överflyga framför åskådarna. Direkt efter det började stridsförevisning med skyttesoldater och fordon.  Hörselskydd? Jodå, det krävdes. För de som inte hade med egna fanns öronproppar att tillgå.

Många bilder blev det och kort sammanfattat var enkom stridsförevisningen värd den där kilometerlånga kön både till och från Revingehed. Jag ser fram emot att återvända hit nästa gång.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *