Polisen använde drönare för att övervaka fotbollsmatch

Polisen gick under den gångna veckan ut med att drönare skulle användas under måndagens fotbollsmatch mellan Hammarby och HIF i Helsingborg. Nedan syns berörda områden som skulle kamerabevakas medelst drönare.

Utöver drönare bevakade även polishelikopter området.

Som start- och landningsplats för de två drönarna som syntes användes Kärnan. Uppe på Kärnan hade polisen även en PTZ-kamera utstickande för att filma alla som tog sig upp längs med Terrasstrapporna.

På polisens hemsida stod bland annat:

”För första gången kommer vi använda UAS i ett informationsinhämtande syfte i denna fotbollsmatch. Tillsammans med polishelikoptern så kommer UAS vara ett viktigt komplement. I Stockholm används UAS numera regelbundet vid så kallade riskmatcher och det är inte omöjligt att polisregion Syd följer efter i den utvecklingen.
Dessutom är ju numera Olympia-arenan mycket välförsedd med bevakningskameror vilket underlättar betydligt vid eventuella polisutredningar. Allt för er trygghet och för att de som tänker sig att förstöra fotbollsfesten, och för idrotten, bättre kan bli lagförda.”

Drönaren på bild högst upp ser ut att vara en Matrice 210 där kameran ser ut att vara Zenmuse Z30. Kika på filmen nedan för att se vad kameran går för:

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *