Brandman polisanmäld för misshandel av mobilfilmare

I måndags, den 21 januari, inträffade en olycka på Vedbyvägen i Söndraby, Klippan. Strax innan 21:30 kolliderade två personbilar. Utöver detta förstördes även två parkerade bilar. En kvinna fick föras till sjukhus.

Vid olyckan filmade en man händelsen medelst sin mobiltelefon. En brandman sade åt honom att sluta filma och gick enligt anmälan fram och knuffade mannen. Enligt anmälan tog även brandmannen tag i mobilfilmarens arm och vred den bakom dennes rygg. Brandmannen släppte greppet när en polis kommit fram och sagt åt brandmannen. Polisen bad sedan mobilfilmaren att gå från platsen.

Enligt mannens egna utsago gick han aldrig nära avspärrningarna. Samma kväll ringde mannen in en polisanmälan om misshandel.

Vid olyckor råder ej fotoförbud men en räddningsledare eller polis kan avspärra område.

Förra året bussade en polis sin tjänstehund på mobilfilmare och JO kritiserade poliser som i ett annat fall förhindrade filmning.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *