Borgholms slottsruin

En fotoresa till Öland en vecka tillbaka gav resultat under bra väder. Vackert väder som man normalt tänker sig att vackert väder skall vara är inte alltid vad som är bra väder för en fotograf men dessa två dagar gav resultat. Åtminstone under sena eftermiddagar.

Fotoresan började med Kalmar slott och avslutades med Borgholms slott, eller ja, slottsruin. Bilden ovan, titelbilden, är nedskalad från 86 megapixlar och består av en panoramabild.

Borgholms slottsruin sedd från luften. Bilden spridningsgranskad av Lantmäteriet.

Att flyga drönare över Öland är hyfsat enkelt då där finns få restriktioner. Kalmars kontrollzon sträcker sig något över sydvästra Öland och där finns ett restriktionsområde över Solliden som under fototillfället 2018 sträckte sig över halva Borgholms slottsruin.

Västra delen av Borgholms slottsruin

2 svar på ”Borgholms slottsruin”

  1. Förstår inte flygförbudet över slottsruinen att den skulle vara ifrån den som är från södra delen?? Står så i din text när.man tolkar den. Samt så är det inte något som täcker sig över själva slottsruinen om man kollar rätt i LFV-kartan….mhv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *