Hoppspindel på besök

hoppspindel_mg_9261

Egentligen har jag varit ute efter att fokusstacka mina makrobilder men i dag hängde en hoppspindel ned från taket. Eftersom hoppspindeln inte precis håller sig still övergav jag kvickt tanken på att rigga stativ och trycka av 100 bilder. Istället drog jag i gång några externa blixtar för att lysa upp omgivningen och för att ge struktur på bilderna.

hoppspindel_mg_9318_1

 

4 svar på ”Hoppspindel på besök”

  1. 100/2,8 makro från Canon. Jag ville ha autofokus, annars skulle jag ha skaffat MP-E65.
   /Peter Wemmert

 1. Jag kör med fokusstacking emellanåt men då mest landskap och inte så ofta i macro även om jag skulle vilja det. Småkryp är ganska intressanta och spännande att fota. Däremot så kör jag allt manuellt när jag fokusstackar. Faktum är att tanken att det skulle gå med autofokus har inte ens slagit mig! 🙂

  Nu blev jag peppad att testa.

  MP-E65 har talat lägga vantarna på länge och den verkar riktigt grym. Tyvärr, tror jag inte att jag är tillräckligt duktig på macro för att klara av den. Förmodar att man behöver en svindyr ringblixt för att få någon praktisk nytta av den.

  Har du testat den?

  1. Boken Kryp av Lars-Åke Janzon och John Hallmén visar vad man kan göra med MP-E65. Tyvärr är jag inte tillräckligt tålmodig att själv sitta och vrida kameran fram och tillbaka. Man behöver som du säger även en ringblixt när man är så pass nära. När jag fotograferade tomaterna hade jag en större softbox med tre externa blixtar i precis ovanför. http://kameratrollet.se/2016/10/02/fokusstacka-makrobilder-enkelt-och-snabbt-med-din-canon/
   /Peter Wemmert

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *