En tur till Trollehallar

Jag har aldrig varit vid Trollehallar i norra Skåne, precis norr om Rössjön. Stigen dit var något översvämmad av Trollebäcken efter att några träd vält. En egentligen fantastisk plats om det inte varit för nedskräpningen där. Jag tog några bilder för senare HDR-redigering, men blev aldrig nöjd med resultatet. Istället tog jag en tur längs med östra kanten av den lilla ravinen som Trollebäcken bildar.

_MG_5329

Något av en sagoskog bara ett stenkast in från Trollebäcken. Här fick jag möjlighet att testa 7D och dess Dual ISO i skarpt läge. Bilden är fotograferad med ISO 100 och ISO 1600 samtidigt för att få så stor dynamik som möjligt. Något som behövs i ett fotografi som detta med stor kontrast.

Senare och nere vid Trollebäckens utlopp vid Rössjön tog jag fram min 6D tillsammans med ett 85/1,8.

IMG_9699

Litet vass i förgrunden och med en porlande bäck som bakgrund tyckte jag blev ett bra motiv. Trollehallar uteblev, men jag fick andra motiv att fånga under gyllene timmen, precis innan solnedgången.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *