Mer cosplay

_MG_2886

Jag måste erkänna att jag inte var en så stor animefantast ändå som jag trodde. Efter de där första cosplayeventen insåg jag att det finns för många karaktärer att hålla reda på. Jag får nöja mig med att bara fotografera av modellerna bakom karaktärerna.

De flesta cosplayevent i Japan hålls inomhus. Litet tradigt kan jag tycka då det ofta är dåligt ljus inomhus. På modellbilden ovan fick jag t.ex. använda ISO 800 för att jag inte skulle få till rörelseoskärpa. Till skillnad från andra ställen var just platsen ovan en fotbollsplan med panormafönster hela vägen sydväst. Det innebar att jag fick ett jämt och fördelat ljus mot modellen. Titta riktigt djupt i hennes ögon och du kommer se hela fönsterraden reflekteras.

2 svar på ”Mer cosplay”

  1. Peter, efter att ha följt dina publikationer ett tag – där du ibland ger vänliga tips om exempelvis sökmotorsoptimering, låt mig ge dig ett tips tillbaka: Nämn, om möjligt vilken karaktär dina cosplayande fotomodeller föreställer. Det finns, som du vet, en hel del anime/manga-älskare – som ger sig ut på nätet 🙂

    1. Det har du absolut rätt i. Men en del karaktärer är svåra att namnsätta. Jag får nog rådfråga något animeforum.
      /Peter Wemmert

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *