Danner

danner_IMG_1836

Jag fotograferade ett körkortsfoto åt min kollega, som efteråt fick ställa upp på litet modellbilder för att jag skulle kunna testa mina radiosändare utomhus. Skulle jag använt mig av en reflexskärm i det här fallet skulle jag aldrig ha lyckats mörka ned bakgrunden så pass mycket som man kan göra med ett par blixtar. Själva ljussättningen var inte något avancerat. Tre speedlites uppradade framifrån och där alla överexponerades en liten del i TTL-läget. Samtidigt stod kameran i Av-läge och underexponerades ett steg för att få en mörkare himmel. Trådlösa blixtar utomhus underlättar modellfotografering utomhus grymt mycket.

2 svar på ”Danner”

  1. Håller med, flash försvinner ju mer och mer.. Även om det finns vissa som håller kvar vid det. Men idag går det ju att animera ganska mycket med CSS så jag hoppas att det fortsätter åt det hållet!

    Har du något tips på en bra reflexskärm, billigare variant men bra. (Hade velat ha silver och vit) Eller det är bara att köpa någon som verkar bra, det är kanske inte så stor skillnad? Kan inte så mycket om reflexskärmar så det blir lite svårare att veta vad jag ska köpa då.

    1. En reflexskärm från valfri traderasäljare funkar absolut. Det är inte någon speciell skillnad alls. En trekantig kan däremot vara lättare att hålla, men det spelar ingen roll om du har en assistent med dig.
      mvh Peter Wemmert

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *