Fantastiska Island

Jag befinner mig på andra sidan jordklotet och längtar till svalare tider. Det är så att jag längtar tillbaks till min Islandsresa. Bortsett från avsaknaden av skog är Island det mest perfekta landet för en naturfotograf. Vida lavafält, aktiva vulkaner och mängder med vattenfall. Bilden ovan är en HDR-bild och sammanslagen i Photomatix.

2 svar på ”Fantastiska Island”

 1. Åh, Island låter ju som ett drömresmål! Har alltid velat resa dit. Verkar finnas så mycket vackert att fota, speciellt landskapet. Väldigt annorlunda från det som man är van vid.

  Svar: tack för din kommentar och ber så hemskt mycket om ursäkt att jag inte hunnit besvara den förrän nu! Jag trivs också bättre utanför studion, helst i skogen eller på öppna fält, gärna med djur som motiv. Idag tränade jag lite på landskapsfotografering tillsammans med en annan fotograf vilket var riktigt roligt. På tal om avancerade verktyg så har folk uttryckt att jag borde skaffa mig L-seriens optik till min kamera. Visst vore det nice, men det är ganska kraftiga priser på dem. Känner att min plånbok inte riktigt klarar av det, hehehe. Var fick du tag på din billigare glugg? Köper du på t.ex. eBay och liknande ställen? Köpte ett optik från Tradera en gång men det var ingen höjdare (Sigma 70-300).

  Till de fotona använde jag endast två softboxar, placerade på olika sidor om modellerna men i samma vinklar. Tycker det är roligt att fota i studio, vill kunna bemästra det men som sagt, föredrar öppna landskap.

  Hoppas att du har en trevlig helg! 🙂 Ser fram emot att läsa dina tidigare inlägg, då jag verkligen inte hunnit med särskilt mycket på nätet de senaste dagarna!

  1. Island är efter finanskrisen där dessutom ett billigt resmål.

   Tradera köpte jag mitt ryska objektiv för 100 kr. 70-300 har väl aldrig varit bra, oavsett som det är Sigma, Tamron eller Canon. Köper man begagnat kan man oftast sälja för samma pris.

   Testade förresten en ny rawkonverterare i förrgår, Photo Ninja. Klart imponerande, men kostar mer än jag är villig att betala.
   /Peter Wemmert

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *