Varför jag valde att bosätta mig i Sapporo

Staden Sapporo är norra Japans största stad med två miljoner invånare. Även om staden inte hör till det vackraste jag sett finns det annat som lockar. Till exempel närheten till naturen. Bilden nedan är ett exempel på det. För vandrare eller fotografer för den delen är Hokkaidou ett perfekt resmål. Kuperade berg, vulkaner och grönskande natur vart man än kommer.

 

Här finns heller inte speciellt många europeér vilket gör att man kan känna sig lagom exotisk på gott och ont. Folk har en benägenhet att stirra i smyg, eller ja, det där med i smyg misslyckas alltid. Å andra sidan kan jag alltid resa tillbaka till Sverige om jag skulle tröttna på det.

På de japanska nyheterna visas gång på gång tromber, värmeböljor, översvämningar och jordbävningar från södra Japan vilket gör att jag för varje dag känner att Sapporo är helt rätt ställe att befinna sig på. På två månader har jag varit med om två jordbävningar varav jag sov igenom den första. Ön Hokkaidou är förskonad från mycket. Men vem vet, jag kanske tar tillbaka det där med värmeböljor när vintern nalkas.

Jag kan bara tacka GoGoNihon som hjälpte mig med allt pappers- och förarbete för att kunna ta mig hit.

 

Bilden är framkallad med RawTherapee.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *