Canon EF 50/1,4

För något år sedan lät jag Intervision i Malmö kalibrera all min kamerautrustning så att skärpan skulle sätta sig där jag siktade. När jag lämnade in mitt Canon EF 50/1,4 fick höra att den fanns i två versioner där den äldre är svårjusterad och att den lätt ändrar inställning om den får sig en stöt. Kalibreringen höll väl i sig i runt ett år. Därefter har den börjat bakfokusera något så otroligt så att det inte är sant.

Det är synd, då det annars är ett ljusstarkt objektiv. Bilden ovan tog jag med manuell fokus istället. Något som fungerar bra då jag har en mattskiva just för manuell fokusering.

I morse gick jag till Canons servicecenter här i Sapporo och frågade hur mycket de ville ha för att kalibrera objektivet. 1050 円. Ungefär 82 kr. För samma justering tar Intervision runt 1000 kr. Behöver jag skriva var jag kommer lämna in objektivet för en kalibrering….

Ett svar på “Canon EF 50/1,4”

  1. Hej jag tycker du är en väldigt bra fotograf älskar dina bilder . Jag undrar om i kanske hade kunnat tipsa om min hemsida på din blogg då jag försöker bli fotograf och vill ha fler åsikter om mina bilder jag tar 🙂

    Kram Sophie

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *