Canon GP-E2 vs OnePlus Nord 3 5G

För den som i realtid vill tagga sina bildfiler finns det för Canon några få val. Ett är att använda dess dedikerade GP-E1 (enbart 1D X) och GP-E2. Tyvärr används enbart de amerikanska satelliterna och enbart ett frekvensband.

Bland tredjepartstillverkare finns Solmeta GMAX-EOS2 som till skillnad från GP-E2 också använder kinesiska satelliter, men fortfarande enbart ett frekvensband.

Med nyare kameror har man möjlighet att använda sin mobiltelefon via blåtand och då är det mobiltelefonens GNSS-mottagare som styr hur noggrant det blir. De flesta telefoner klarar av att ta emot olika länders satelliter men kör oftast med ett frekvensband. Exempel på mobiltelefoner som klarar två frekvensband finns här.

I kartbilden nedanför syns GP-E2 i lila versus OnePlus Nord 3 5G i rött. GP-E2 har i skogen tappat mottagning flera gånger.

I kartbilden i länken syns GP-E2 i lila versus OnePlus Nord 3 5G i rött. GP-E2 har inte en chans i en stad med höga byggnader eller träd medan mobiltelefonen som har fler satelliter att välja mellan klarar av det bättre. Nackdelen med mobiltelefonen och Canons app är man kan tappa kontakt mellan kamera och mobiltelefon när man minst behöver det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *