Misshandlad fotograf

Som fotograf får man passa sig för vart man riktar kameran. Ibland kan det röra sig om en pöbel i Rosengård som bilden ovan visar, och ibland kan det röra sig om en galen författare som ofredar en fotograf som fotograferar fåglar.

En känd författare såg i Kalmar en fotograf sitta och fotografera fåglar. Något författaren tyckte var för närgånget och störande för fågelparet. Han tog saken i egna händer och drog henne därifrån, vilket ledde till skador.

Tingsrätten skriver: Det framstår då som att J.O. med mycket stor försiktighet närmat sig boet och att hon inte alls stört fåglarna som, om inte förr, måste ha blivit störda av skrik och tumult som sedan uppstod.

Ibland kan det vara svårt att avgöra hur labil en människa är och i fallet ovan missbedömde fotografen att författaren var så pass labil att han skulle kunna ta till våld.

Det står inte så mycket mer i tingsrättens domslut än vad som redan står i tidningarna, men är någon intresserad så rör det sig om målnummer B 1526-12 från Kalmar Tingsrätt. Bara till att sända iväg ett mejl och begära ut en PDF.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *