Sweden Hills – Midsommar i Japan

Tro det eller ej, men det finns en by i Japan som heter Sweden Hills, eller スウェーデンヒルズ (sueedenhiluzu) som platsen heter på japanska. Det är en by som består av runt 500 hus i svensk anda. I söndags, en vecka innan midsommar, drog japanerna i Sweden hills i gång och firade svensk midsommar. Ösregn med uppehåll i sann svensk midsommaranda.

 

Believe it or not, but there is a village in Japan with the name Sweden Hills, or スウェーデンヒルズ (sueedenhiluzu) in Japanese. Last Sunday, one week before the Swedish Midsummer celebration in Sweden, the Japanese people in Sweden hills had their own Midsummer party. With heavy rain it was almost like a real Swedish Midsummer party.

 

札幌から30キロのところにスウェデンヒルズがある。この町には500戸のスウェーデンの家みたいな家がある。スウェーデンの夏至祭の日より一週間前にこの町では夏至祭があった。雨が降っていたから、本当のスウェーデンの夏至祭みたいだった。

Inne i ett av husen  i Sweden hills kunde man finna allt möjligt svenskt hantverk. Givet var dock dalahästen och glashantverk från Småland. Skåne lyste dock med sin frånvaro.

 

Bortsett från min danske vän och jag fanns det inga andra skandinaver på plats vilket fick oss att känna oss som exotiska djur i en djurpark. Min kompis undrade i fall det var rätt tillfälle att grine. Tyvärr regnade det för mycket för dans kring midsommarstången, men upplevelsen i sig räckte så det blev över.

私と友達は北欧からきた。皆は私たちを見た。雨がすごい降っていたから、皆は夏至祭の踊りをしなかった。

もしこの記事が気に入ったら、スウェーデンの有名な食べ物を食べて見て下さい。もしスウェーデンの歴史に興味があたら、これらのルーン文字を調べて見て下さい。

Den största skillnaden mellan den svenska midsommaren och den japanska versionen vid Sweden hills måste ändå vara avsaknaden av jordgubbstårta, brännvin, kavring och sill & nypotatis. Vill du se se fler bilder från Sweden hills, klicka dig vidare till del två. Är du intresserad av surströmming utan att själv behöva deltaga? För dig som gillar Lucia bör du inte lussa i Japan.

 

If you like Sweden hills, don’t forget to check out part two or to check out the video there Japanese people eat Surströmming.

もしスウェーデンに興味があったら『スウェーデン新聞』というサイトもぜひ見てみてください

 

Glöm inte bort att det går att prenumerera på inläggen via feeds. /Kameratrollet – Fotograf i Skåne

14 svar på ”Sweden Hills – Midsommar i Japan”

 1. Väldigt intressant faktiskt, undrar hur det kom till sig att de började fira midsommar på svenskt vis där, kanske någon turist som blev inspirerad? Sedan otroligt att det faktiskt fanns en stor mängd människor som hakade på.

  Motsvarigheten skulle väl vara ett gäng svenskar som firar shinto festivaler.

 2. Hur lyckades de få till regnet också? Japaner är så jävla bra på att emulera andra. De två flickorna med blommor i håret och papptalrikar i handen var verkligen för gulligt.

 3. Hej

  Underbara bilder. Jag håller på och skriver ett inlägg om Sweden Hills och Järfälla spelmäns besök där under våren 2012. Jag länkar hit så våra läsare kan se lite bilder på Sweden Hills.

  Mvh
  Anders

 4. Hej!

  Snygga bilder 🙂 Blev lite förvånad att någon annan på denna planet också har upptäckt Sweden Hills.
  Jag jobbade i Sweden Hills Golfclub för ett par år sedan och bodde då i ett av husen där 🙂 Kändes som att alla japaner kunde mer om Sverige än jag haha.

  Är du kvar i Japan möjligtvis? 🙂

  Ella

  1. Världen är liten. Hur får man ett sådant jobb? Jodå, jag är fortfarande här.
   /Peter Wemmert

 5. Jag fick jobbet genom en vän på Swedish Center Foundation, blev en del luciafiranden och kräftskivor 🙂 Tror att golfklubben är öppen för internships från och med April. Är inte kvar i Japan längre men hoppas du får en fin tid där! /Ella

 6. När svenskar viftar med den svenska flaggan blir dem i många ögon omedelbart rassister.
  Men när japaner drar på sig sina svenska folkdräkter och viftar med den svenska flaggan, är det helt accepterat.
  Jag älskar ironin. Synd att jag inte föddes japan så kunde jag kanske älska Sverige mer öppet^__^

 7. De röda husen kommer säkert från Sverige. Jag jobbade på Sveriges Trähusfabrikers Riksförbund i 25 år och fick ofta ta emot japanska byggare och träindustrifolk som ville studera våra berömda svenska trähus. Trähus är ju särskilt intressanta i Japan, för de går normalt inte sönder vid jordbävningar. Japanerna blir så förtjusta i våra trähus, så de tar gärna till sig delar av vår svenska kultur också, som midsommarfirande mm.

 8. 日本人の「徹底ぶり」、半端じゃないですが、このモチベーションってどこからくるのでしょうか?
  私は、スウェーデンに住んで10年以上。夏至祭の本場、ダーラナ地方に義理の親戚がいるので、夏至祭は必ずダーラナで祝うのですが、ここまで徹底していない、と言うか、もっとラフな感じなのですが。。。
  Jag bodde i Sverige mer än 10 år och jag brukar fira midsommarafton med min familj och svärföräldrar i Dalarna. Jag känner att svenskt midsommarfirande är inte så ”noga” jämför med japanska stil. Varifrån kommer sådan säregenhet???

 9. Det ser fint och roligt ut, men egentligen är det en ganska deprimerande historia. Byggt och framväxt av storföretag som vill sälja hus och krimskrams genom att påverka ursprungsbefolkningens tankesätt och kultur. Det finns inget naturligt här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *