Kameratrollet

– Fotograf & Fotokurs i Skåne

Hoppspindel på besök

hoppspindel_mg_9261

Egentligen har jag varit ute efter att fokusstacka mina makrobilder men i dag hängde en hoppspindel ned från taket. Eftersom hoppspindeln inte precis håller sig still övergav jag kvickt tanken på att rigga stativ och trycka av 100 bilder. Istället drog jag i gång några externa blixtar för att lysa upp omgivningen och för att ge struktur på bilderna.

hoppspindel_mg_9318_1

 

4 Responses to “Hoppspindel på besök”

 1. Andy Renard skriver:

  Där fick du till bra bilder ändå. Vad använder du för något objektiv?

  • Kameratrollet skriver:

   100/2,8 makro från Canon. Jag ville ha autofokus, annars skulle jag ha skaffat MP-E65.
   /Peter Wemmert

 2. Andy Renard skriver:

  Jag kör med fokusstacking emellanåt men då mest landskap och inte så ofta i macro även om jag skulle vilja det. Småkryp är ganska intressanta och spännande att fota. Däremot så kör jag allt manuellt när jag fokusstackar. Faktum är att tanken att det skulle gå med autofokus har inte ens slagit mig! 🙂

  Nu blev jag peppad att testa.

  MP-E65 har talat lägga vantarna på länge och den verkar riktigt grym. Tyvärr, tror jag inte att jag är tillräckligt duktig på macro för att klara av den. Förmodar att man behöver en svindyr ringblixt för att få någon praktisk nytta av den.

  Har du testat den?

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

4 Responses to “Hoppspindel på besök”

 1. Andy Renard skriver:

  Där fick du till bra bilder ändå. Vad använder du för något objektiv?

  • Kameratrollet skriver:

   100/2,8 makro från Canon. Jag ville ha autofokus, annars skulle jag ha skaffat MP-E65.
   /Peter Wemmert

 2. Andy Renard skriver:

  Jag kör med fokusstacking emellanåt men då mest landskap och inte så ofta i macro även om jag skulle vilja det. Småkryp är ganska intressanta och spännande att fota. Däremot så kör jag allt manuellt när jag fokusstackar. Faktum är att tanken att det skulle gå med autofokus har inte ens slagit mig! 🙂

  Nu blev jag peppad att testa.

  MP-E65 har talat lägga vantarna på länge och den verkar riktigt grym. Tyvärr, tror jag inte att jag är tillräckligt duktig på macro för att klara av den. Förmodar att man behöver en svindyr ringblixt för att få någon praktisk nytta av den.

  Har du testat den?

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Web Analytics