På jakt efter en borgruin

boarp-borg_MG_9386

Under veckan som gått har jag varit på jakt efter en borgruin/borganläggning norr om Boarp vid Össjö. Allt började med att jag satt och kikade av vilka fornminnen som finns runt min omgivning. Jag fastnade för en misstänkt borganläggning jag inte kände till, norr om Boarp. Platsen ligger otillgänglig med kärr runt om. Tidigare har det varit gamla dammar som nu är igenväxta.

Det tog ett bra tag att finna platsen. Tacka gudarna för GPS. Platsen är 40 meter i diameter och är som en rund platå. Varför man tror att det har varit en borganläggning vet jag inte. Jag hörde med Riksantikvarieämbetet som tyvärr inte kunde svara på den frågan. När jag hört mig för runt om i bygden stod inte heller någonting där att finna.

boarp-borg_MG_9391

Det närmsta man kommer en borganläggning är stenröset på västra sidan om platån och en liten bro av trädstammar som någon nyligen lagt över en bäck där.

boarp-borg_MG_9395

Över hela platån växer det hallonbuskar. Jag kom inte hela vägen in till mitten av platån även om man kunde följa någon djurstig hela vägen in i slyet. Besöket till trots; jag blev inte klokare på ”borganläggningen”.


Visa större karta

 

Ett svar på ”På jakt efter en borgruin”

Kommentarer är stängda.