121.nu – Blufföretaget

121.nu är ett blufföretag, och jag hoppas detta inlägg hamnar högt på Googles sökindex. 121.nu tjänar pengar på att ringa runt till företagare, påstå att man pratats vid tidigare och fråga om uppgifterna stämmer. Svarar man ja är man rökt. Då kommer en faktura som ett brev på posten.

121.nu:s  facebooksida varnar 121.nu för att andra, RXH Konsult Malmö, ringer i 121.nu:s namn och skickar fakturor. Med tanke på att 121.nu skickat bluffakturor sedan  2008 spelar det ingen roll för blufföretagets rykte. Det kan inte precis bli sämre.

Mitt företag Kameratrollet hade existerat i sex månader när första kontakten med blufföretaget 121.nu skedde. Givetvis ringde det på morgonen när jag låg och sov. Någon överdrivet glad man presenterade sig med sitt förnamn och frågade om vi skulle köra på samma sak som sist vi pratats vid och undrade ifall mina kontaktuppgifter stämde.

Varning 1: Mitt företag Kameratrollet var sex månader gammalt. Under denna tid hade jag fått tre samtal från telefonförsäljare. Inga av dessa tillhörde denne överdrivet glada spjuver.

Varning 2: Han frågade om jag kunde bekräfta mina kontaktuppgifter. Gör man detta är man rökt som företagare. Bekräfta aldrig dina kontaktuppgifter över telefon.

Nu när jag befinner mig i Japan har jag dessutom inte igång min telefon, så all kontakt sker via mailform. Något som hindrar blufföretag som ovan nämnda att försöka blåsa dig.

Om du blivit drabbad av 121.nu, följ denna guide. Varför inte sådana här företag som 121.nu istället satsar på att få in pengar på reklam, så som min artikelkatalog är för mig en gåta. Då hade alla parter blivit nöjda, istället för att behandla motparten som skit.

 

Nedan finner du länkar till andra drabbade. Länkarna till Smålandsposten har dessutom ett erkännande från 121.nu:

https://www.flashback.org/t862544

https://www.flashback.org/t1274620

http://www.vemringde.se/index.php?q=036718397

http://divage.wordpress.com/2008/09/05/121-nu-en-forvandling-i-tiden/

http://marlenelundgren.wordpress.com/2011/03/10/varning-121-nu-faktura/

http://bluffakturor.se/svarta-listan/

http://www.familjeliv.se/Forum-19-89/m46975529.html

http://smalandsfolkblad.etc.se/nyhet/vissa-s%C3%A4ljare-g%C3%A5r-f%C3%B6r-l%C3%A5ngt%E2%80%9D

http://smalandsfolkblad.etc.se/nyhet/uppmanades-s%C3%A4lja-bluffannonser

 

4 svar på “121.nu – Blufföretaget”

 1. Vänta inte på att de ska skicka faktura. Gör så här:
  ***Riiiing***
  Bedragare: Hej, jag ringer från BluffAB.
  Du: Ett ögonblick (startar inspelning)
  Du: Vad vill du?
  B: Du har en prenumeration hos oss, vill du förlänga den?
  D: Vi har inget avtal och har aldrig haft.
  B: Jo, du har…
  D: Stopp! Jag känner till era metoder. Vi har inget avtal och har aldrig haft.
  D: JAG SPELAR IN DETTA SAMTAL OCH TVEKAR INTE ATT POLISANMÄLA OM NI FÖRSÖKER NÅGOT BEDRÄGLIGT.
  D: Vad heter företaget och vad har det för organisationsnummer?
  D: Vad heter du och vad heter din närmaste chef?
  D: Ring aldrig mig igen!

  Låt bedragaren aldrig få en syl i vädret. Oavsett vad de säger, kör dina repliker. Spela in och spara. Svara aldrig på frågor oavsett hur beskedliga de än kan låta. ”Säljaren” har förmodligen lagt på långt innan ”Ring aldrig mig igen”…

 2. Jag fick också ett samtal från dem nyss; Viktor Eklund på 121.nu som efter att ha lämnat sitt och företagets namn 2 ggr sa hej och la på, han förstod väl att jag googlade på namnet. Det enda jag sa var; ”vi sköter det själva” och ”jag har aldrig talet med dig” och ”vad hette du sa du?”. Men blir så trött. Får såna samtal ganska ofta. Har också lagt in kommentar i min blogg nu samt på ”vemringde.se” där de redan var med många ggr men fler skadar inte.

  Kan glädja med att ditt inlägg var rankat högt, Kameratrollet!

  Mvh
  Eva

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *