Kameratrollet

– Fotograf & Fotokurs i Skåne

Luminance HDR – Ett första test

Jag installerade Luminance HDR för några minuter sedan. Luminance HDR är ett HDR-program som är fritt att använda och bygger på öppen källkod. Motsvarigheten i betalvärlden är Photomatix. Det tog en stund, men jag fick till en bild som jag är rätt nöjd med. Många för mig okända reglage så det var inte helt lätt att hitta i träsket. Sparade bilden som Tiff, och förbättrade den i RawTherapee.

Brukar få sämre resultat första gången jag prövar ett nytt program, så jag kommer nog fortsätta testa och utvärdera. Vem vet, kanske kan jag dra ihop en litet fotokurs om just Luminance HDR när jag har litet tid över.

2 Responses to “Luminance HDR – Ett första test”

  1. […] erkänna att Luminance HDR fortsätter att imponera. Man får en bra grundfil att stå på för att sedan kunna gå vidare i […]

  2. […] Nu har jag testat Luminance HDR tillräckligt för att kunna visa mitt arbetsflöde. För dig som inte vet vad Luminance HDR är för nåt kan du kika på länken här. […]

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 Responses to “Luminance HDR – Ett första test”

  1. […] erkänna att Luminance HDR fortsätter att imponera. Man får en bra grundfil att stå på för att sedan kunna gå vidare i […]

  2. […] Nu har jag testat Luminance HDR tillräckligt för att kunna visa mitt arbetsflöde. För dig som inte vet vad Luminance HDR är för nåt kan du kika på länken här. […]

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Web Analytics