Kameratrollet

– Fotograf & Fotokurs i Skåne

Marknadsför din fotosida – skriv en artikel

En artikelkatalog är en sida där användarna själva kan skapa sina artiklar och länka tillbaks till sin egna hemsida eller blogg. Har man skrivit en artikel med relevant text och länkar till sin hemsida är chansen stor att man hamnar högre hos sökmotorer. För att ta ett exempel:

På en av de artikelkataloger som finns har jag skrivit ett inlägg om råframkallaren RawTherapee. Därefter har jag länkat ord i artikeln till min sida på Kameratrollet om just RawTherapee. Nu beror det inte enbart på just den händelsen, men några dagar efter att jag skrivit artikeln klättrade jag tio steg upp hos Google på just ordet RawTherapee. Sök själva och se var jag ligger nu.

Igår satt jag så uppe till klockan två på natten och jobbade med en egen artikelkatalog, men en som enbart riktar sig mot foto och fotografer.

Stilbild.nu heter den.

Ta gärna och kika på den, men ännu hellre skriv en artikel i den. Oavsett om du precis startat med din fotoblogg eller om du driver ett företag går det bra att skriva så länge du håller dig inom reglerna på sidan. Då domänen har några år på nacken och tidigare varit optimerad inom just foto finns det bra kräm i den, d.v.s. att inlänkar från sidan är bra.

 

2 Responses to “Marknadsför din fotosida – skriv en artikel”

  1. […] något vidare resultat hände det så något. En av mina brandbilder laddades ned om och om igen. En bild där man ser tre brandmäns siluetter under ett släckningsarbete. Eftersom jag fotograferat som frilansande nyhetsfotograf när jag […]

  2. Att använda artikelkataloger är idag ett klockrent sätt att marknadsföra sig på. Min favorit bland marknadens artikelkataloger är Pagezone.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 Responses to “Marknadsför din fotosida – skriv en artikel”

  1. […] något vidare resultat hände det så något. En av mina brandbilder laddades ned om och om igen. En bild där man ser tre brandmäns siluetter under ett släckningsarbete. Eftersom jag fotograferat som frilansande nyhetsfotograf när jag […]

  2. Att använda artikelkataloger är idag ett klockrent sätt att marknadsföra sig på. Min favorit bland marknadens artikelkataloger är Pagezone.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Web Analytics