Ingen vill veta var du köpt din kamera

Ingen har väl det minsta intresse av att läsa om vilken utrustning en fotograf har? Ja, bortsett från en tjuv förstås. Att via en lista skryta om hur stor utrustning man investerat i, är det tänkt att imponera på läsaren? Och fungerar det verkligen?

Eller är det verkligen mer än bara skryt från fotografens sida? Ibland kan jag verkligen undra; speciellt när det börjar listas detaljer som vilka minneskort, uv-filter och batterigrepp man använder sig av. Personligen listar jag inte min egen utrustning på min fotosida. Jag känner inte att det är någon större nytta att berätta hur mycket jag egentligen slösat bort på min hobby och verksamhet. Och ja, skrytfacket är inget för mig, så även den anledningen finns med i beräkningen.

Men efter ett tag inser jag att jag själv häckar på forum såsom Fotosidan och Canon Digital Photography Forums och alltid håller reda på de trådar som handlar om kameror från Canon eller Fujifilm. Jag älskar delarna där folk visar upp sina bilder tagna med Canon 5D och 7D och får erkänna för mig själv att jag omedvetet letar efter vilket objektiv som bilden tagits med. Så idag gör jag så ett undantag. Jag visar upp ett objektiv jag är stolt ägare till:

Helios 58/2. Made in Sovjet och kostade mig runt en 100-lapp. Adaptern till den var, om jag minns rätt, dyrare.

Är helnöjd med bildkvalitén med tanke på vad objektivet kostade mig. Om jag hade filmat mer med min systemkamera skulle jag slagit till på ett helt gäng sådana äldre objektiv.

 

Ett svar på ”Ingen vill veta var du köpt din kamera”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *